مدیریت پروژه
مدیریت پروژه
چرا به نرم افزار مدیریت پروژه نیاز است؟
زمانی که مسئولیت انجام یک پروژه را بر عهده می گیریم، باید یادمان باشد که موفقیت در انجام پروژه به سه عامل مهم زمان، منابع و نتایج کار بستگی دارد. کلیه پروژه ها در خدمت رضایت مندی مشتری هستند. زمانیکه ما بتوانیم تعادلی مناسب بین سه عامل مذکور ایجاد کنیم رسیدن به موفقیت در پروژه و جلب رضایت مشتری بسیار آسان خواهد بود. بعد از دریافت پروژه مهمترین قدم برای اجرایی کردن آن و دستیابی به هدف مورد نظر داشتن برنامه ریزی و استراتژی درست و کارآمد برای پیشبرد هرچه بهتر و سریعتر پروژه است. در انجام یک پروژه برای مدیریت بهتر افراد، وظایف و منابع لازم است که از نرم افزارهای مدیریت پروژه استفاده شود، نرم افزارهای مدیریت پروژه انواع متعددی دارند که در مقاله بعدی به معرفی آنها خواهیم پرداخت.
نرم افزار مدیریت پروژه چیست؟
حال تا حدودی باید به جواب سوالمان نزدیک شده باشیم که چرا به نرم افزار مدیریت پروژه نیاز داریم؟ از مهمترین دلایل نیاز به استفاده از نرم افزار مدیریت پروژه برای اجرایی شدن یک پروژه و جلب رضایت مشتری می توان به موارد زیر اشاره کرد :
صرفه جویی در زمان
اهمیت مدیریت زمان در اجرای فرآیندهای کاری غیرقابل انکار است، برای اجرای پروژه ها استفاده بهینه و برنامه ریزی شده از زمان توسط تیم اجرایی پروژه عاملی اساسی برای افزایش بازدهی، رشد و توسعه سازمان می باشد. پس می توان گفت یکی از دلایل نیاز به نرم افزارهای مدیریت پروژه صرفه جویی در زمان است.
نظم و اولویت بندی در کارها
اولویت بندی درست کارها و وظایف اعضای گروه می تواند راهی برای افزایش بهره وری باشد پس برای مدیریت درست کارها برحسب اهمیت و ضرورت در حین اجرای پروژه استفاده از نرم افزارهای مدیریت پروژه الزامی است. ما باید نرم افزاری را انتخاب کنیم که توانایی و قابلیت اولویت بندی وظایف و فعالیت ها را برحسب مهم بودن آنها، داشته باشد.
نگهداری اطلاعات
نگهداری از اطلاعات و مدارک موجود برای اجرایی نمودن پروژه عاملی برای جلب اعتماد مشتری، جذب مخاطب، رشد و توسعه سازمان می باشد. پس نیاز به نرم افزارهای مدیریت پروژه در این خصوص، الزامی است . نرم افزاری که انتخاب می شود باید ویژگی های مانند : پشتیبانی و سرور قابل اطمینان، انتقال سریع اطلاعات بین اعضا، کاهش بروز خطا در کار اعضا، و…. را داشته باشد. اگر انتظار دارید شرکتتان رشد و توسعه پیدا کند استفاده از نرم افزارهای مدیریت پروژه با سرورهای قابل اطمینان که قدرت بالا بردن امنیت اطلاعات و جمع کردن آنها در یک نقطه را داشته باشند گامی اساسی برای رسیدن به این مهم است.
مزایا و معایب نرم افزار مدیریت پروژه
مدیریت پروژه یک روش اصلی برای سازمان ها است تا پروژه را بهینه سازی کرده و تضمین کنند که بالاترین سطح بازدهی و کارایی را در حالی که پروژه ها را در سراسر شرکت اجرا می کنند، ارائه خواهند داد. نرم افزارهای مدیریت پروژه یکی از مفیدترین ابزارهایی است که می تواند به مدیران پروژه، تا آنجا که امکان دارد و بدون توجه به صنعت، کمک کند. در حالی که ادغام کردن نرم افزار مدیریت پروژه مسلما می تواند پروسه ها را بهبود دهد.، مزایا و معایب آشکاری در استفاده کردن از آنها وجود دارد که نیاز به ارزیابی دقیق دارند.
مزایای نرم افزار مدیریت پروژه
مجموعه ی گوناگون و متنوع ابزار که نرم افزار مدیریت پروژه در اختیار قرار می دهد، می تواند یک پروژه را به طرف جلو هدایت کند. این مزایا عبارتند از : همکاری کردن با اعضای تیم در زمان پیک : نرم افزار مدیریت پروژه ها معمولا ابزارهای ارتباطی را عرضه می کند و تیم ها را در مسائل مذاکره، در زمان پیک کمک کند. مزیت این نرم افزار این است که هر عضو تیم می تواند به روز بودن را حفظ کند و به محض پیش آمدن موضوع یا شرایطی خاص سریعا با همکاران ارتباط برقرار کند.
معایب نرم افزار مدیریت پروژه
اگر به طور مشخص دلایل خوبی برای استفاده کردن از نرم افزار مدیریت پروژه وجود دارد، همچنین معایبی هم وجود دارند که باید مد نظر قرار گیرند. بعضی از برنامه ها با توجه به محاسبات ROI می توانند خیلی پرهزینه باشند. در حالی که اپلیکیشن های مدیریت پروژه می تواند راه حل های بسیاری فراهم کند، بسیاری از اوقات آن راه حل ها نیاز دارند تا به صورت سفارشی طراحی شوند یا با خرید برنامه های چند نرم افزاری این نیاز مرتفع شود. این موارد ممکن است انتخاب های پرهزینه ای باشند و یا اجرا یی ساختن آنها سخت باشند.
نرم افزار مدیریت پروژه ممکن است پروژه های ساده را پیچیده کند در حالی که استفاده کردن از نرم افزار مدیریت پروژه یک انتخاب رایج برای بسیاری از سازمان ها است، پروژه های ساده تر ممکن است به نرم افزار مدیریت پروژه نیاز نداشته باشند. اگر که نرم افزار مدیریت پروژه به طور نادرست به کار برده شود منجر به پیچیده شدن مسائل می شود.
نرم افزار مدیریت پروژه چیست؟
درک نیازهای سازمانی
پیش از خرید یک بسته ی نرم افزاری ویژه، ارزیابی نیازهای سازمان سخت است در واقع دانستن اینکه کدام عملکردها یا عملیات ها مورد نیاز خواهند بود، به کارآمد کردن پروسه تصمیم گیری کمک خواهد کرد. به طور دقیق توسعه دادن لیستی از عملکردها و ویژگی ها برحسب نیاز و انتخاب کمک خواهد کرد تا معین کنیم کدام بسته ها به طور دقیق تری با نیازهای شرکت مطابقت می کنند.
با توجه به سرعت زندگی در عصر حاضر شاید استفاده از نرم افزارهای مدیریت پروژه باید به دقت در برنامه های استراتژی بازاریابی شرکت بررسی شود. در حال حاضر انواع مختلفی از نرم افزارهای مدیریت پروژه وجود دارد که در مقاله بعدی به معرفی آنها خواهیم پرداخت
منیع
https://beloved.marketing/