شرکت نرم افزار برنامه نویسان دانش برتر سهند

طراحی اپلیکیشن چیست

طراحی اپلیکیشن چیست
مردم امروز بیشتر از هر زمان دیگری از موبایل‌هایشان استفاده می‌کنند. آمارها نشان می‌دهد که مردم آمریکا روزانه ۵ ساعت در موبایل‌هایشان وقت می‌گذرانند. بیشتر این زمان صرف گشت‌وگذار در اپ‌ها و وبسایت‌های مختلف می‌شود. به همین خاطر است که گردش مالی صنعت اپلیکیشن‌های موبایلی در سال‌های اخیر، جهش خیره‌کننده‌ای داشته است. بسیاری از کسب‌وکارها برای افزایش درآمد خود به دنبال طراحی اپلیکیشن برای خود هستند. به همین خاطر است که تقاضا برای توسعه‌دهنده و طراح اپلیکیشن، روز به روز افزایش پیدا می‌کند. ضمن این که افرادی که توسعه‌دهنده اپلیکیشن می‌شوند هم می‌توانند درآمد خوبی کسب کنند.
پیرو توضیحات بالا، بر آن شدیم تا در این مقاله آموزشی کمی بیشتر در مورد طراحی اپلیکیشن و نحوه کسب درآمد از آن صحبت کنیم.

آموزش طراحی اپلیکیشن

طراحی اپلیکیشن چگونه است؟

طراحی اپلیکیشن به معنای پروسه‌ای است که در آن یک اپلیکیشن موبایل ساخته می‌شود. در این پروسه معمولاً یک توسعه‌دهنده کارهای فنی و برنامه نویسی موبایل را انجام می‌دهد و یک طراح کارهای مربوط به طراحی رابط کاربری (UI یا user interface) و تجربه کاربری (UX یا user experience) را انجام می‌دهد. البته ممکن است که هر دو بخش این‌ها توسط یک نفر انجام شاید یا این که تیمی متشکل از چند توسعه‌دهنده و طراح، این وظایف را انجام دهند. شما برای این که بتوانید به عنوان یک طراح یا توسعه‌دهنده اپلیکیشن وارد بازار شوید، ابتدا باید با مراحل مختلف آن آشنا شوید، سپس تمرین کنید تا بتوانید کارهای اجرایی را نیز انجام دهید.

اندروید و iOS دو پلتفرم یا سیستم عامل اصلی‌اند که بیشتر اپلیکیشن‌های موبایل برای آن‌ها طراحی می‌شوند. در توسعه اپ‌های اندروید و iOS تفاوت‌های زیادی دارد. برای شروع کار خود باید یکی از این دو پلتفرم را انتخاب کنید. معمولاً طراحان به خاطر راحت‌تر بودن توسعه اندروید (از نظر رایگان بودن برنامه‌های آن و مسائل دیگر) کار خود را با طراحی اپلیکیشن اندروید آغاز می‌کنند. در این جا هم ما توضیحات خود را بر این مبنا خدمت شما ارائه می‌کنیم.

اپلیکیشن‌های موبایل به دو دسته کلی نیتیو (native) و HTML5 تقسیم می‌شود. اپلیکیشن‌های نیتیو، اپلیکیشن‌هایی هستند که به صورت اختصاصی برای یکی از سیستم عامل‌های موجود (اندروید یا iOS) طراحی و ساخته می‌شوند. اما اپلیکیشن‌های HTML5 بر پایه وب نوشته می‌شوند. به گونه‌ای که در هر سیستم عاملی قابلیت اجرا دارند. از نظر کارایی و کم‌هزینه بودن، اپلیکیشن‌های HTML5 به صرفه تر به نظر می‌رسند. اما واقعیت دیگر این است که این نوع اپلیکیشن‌ها می‌توانند محدودیت‌های زیادی داشته باشند. در اپلیکیشن‌های نیتیو دست ما بازتر است و کارهای بیشتری می‌توانیم انجام دهیم.

همچنین یک نوع دیگر از اپ‌ها وجود دارد که به آن اپ‌های هیبرید یا Hybrid apps می‌گویند. اپ‌های هیبرید به نوعی ترکیبی از اپ‌های نیتیو و HTML5 محسوب می‌شوند. در واقع این اپ‌ها هم بر پایه وب نوشته شده‌اند و می‌توان از آن‌ها در سیستم عامل‌های مختلف استفاده کرد. اما تفاوتش این است که یک بستر نیتیو برای آن ایجاد می‌شود به طوری که ظاهرشان شبیه به اپ‌های نیتیو و منحصر به فرد برای هر سیستم عامل می‌شود. در این نوع طراحی، نسبت به طراحی HTML5، دست طراح بازتر است و بیشتر می‌تواند از ویژگی‌های آن سیستم عامل خاص بر روی اپلیکیشن خودش بهره ببرد. اما باز هم محدودیت‌هایی برای این نوع اپلیکیشن نیز وجود دارد.

معمولاً برای این که بهترین طراحی را داشته باشیم و بتوانیم از تمام پتانسیل‌ها به صورت کامل و صد درصدی استفاده کنیم، باید اپلیکیشن‌های موبایل را به صورت نیتیو طراحی کنیم. تنها اشکال آن این است که باید برای هر سیستم عامل به صورت جداگانه کارهای برنامه‌نویسی و طراحی را انجام دهیم که خب طبیعتاً هزینه‌های ناشی از آن را افزایش می‌دهد. اما از طرف دیگر اپلیکیشن می‌تواند ویژگی‌های بسیار مفیدتری داشته باشد و کاربران نیز از آن راضی‌تر باشند. انتخاب نوع اپلیکیشن از این نظر (نیتیو یا هیبرید بودن) بیشتر به بودجه و اهداف شما بستگی دارد. همچنین این موضوع که می‌خواهید چه ویژگی‌هایی در اپلیکیشن وجود داشته باشد.

 طراحی اپلیکیشن با اندروید

موبایل‌ها و تبلت‌هایی که از سیستم عامل اندروید استفاده می‌کنند، اکثریت دستگاه‌های دیجیتال را شامل می‌شوند. ضمن این که نرم‌افزار رسمی توسعه اندروید یعنی Android Studio کاملاً رایگان است و استفاده از آن هیچ هزینه‌ای ندارد. در مقابل برای توسعه نرم‌افزارهای iOS باید نرم‌افزار مخصوص آن را خریداری نمایید. به همین خاطر است که بیشتر طراحان کار طراحی اپلیکیشن خود را از اندروید آغاز می‌کنند. ما نیز در اینجا سعی می‌کنیم تا شما را با روند طراحی اپلیکیشن با اندروید به صورت کلی آشنا نماییم.

همان طور که پیشتر نیز گفتیم، کار طراحی و توسعه اپلیکیشن اندروید با نرم‌افزار Android Studio انجام می‌شود. برای شروع کار خود باید این نرم‌افزار را از وبسایت رسمی اندروید دانلود کنید و آن را بر روی کامپیوتر خود نصب نمایید. بعد از نصب و اجرای Android Studio، به سادگی می‌توانید پروژه جدید برای خود تعریف کنید و از ساده‌ترین تا پیچیده‌ترین اپ‌ها را بسازید. برای این که بتوانید کار برنامه نویسی اپلیکیشن‌های اندروید را نیز انجام دهید، باید با زبان‌‌های برنامه نویسی مانند جاوا که در اندروید از آن استفاده می‌شود، آشنایی داشته باشید.

 تعرفه طراحی اپلیکیشن اندروید

در حال حاضر، طراحی اپلیکیشن اندروید می‌تواند درآمد بسیار خوبی را نصیب توسعه‌دهندگان و طراحان کند. البته مشخص است که طراحی اپلیکیشن اندروید به صورت حرفه‌ای، به دانش و تجربه بالایی و همچنین زمان زیادی احتیاج دارد که هر کسی از پس آن برنمی‌آید. بنابراین طبیعی است که تعرفه‌های آن نسبتاً بالا باشد. البته باید بر روی این نکته هم تأکید کرد که با تمرین و ممارست، هر کسی می‌تواند به یک طراح اپلیکیشن خوب تبدیل شود.

تعرفه طراحی اپلیکیشن به پیچیدگی و ویژگی‌های مختلف آن اپلیکیشن بستگی دارد. مثلاً بستگی دارد که شما بخواهید یک اپلیکیشن سفارش غذا طراحی کنید یا یک اپلیکیشن فروشگاه. و به این هم بستگی دارد که کارفرما چه ویژگی‌های اختصاصی برای آن درخواست کند. طبعاً هر چه ویژگی‌های اختصاصی بیشتر باشد، تعرفه نیز افزایش پیدا می‌کند. هم اکنون میانگین تعرفه‌های طراحی برای یک اپلیکیشن فروشگاهی ساده، بیشتر از ۳۰ میلیون تومان است. اپلیکیشن فروشگاهی شاید ساده‌ترین و روتین‌ترین اپلیکیشن در بین انواع مختلف آن باشد. تعرفه طراحی انواع اپلیکیشن دیگر می‌تواند بالاتر از این رقم باشد. ضمن این که هر چه پیچیدگی اپلیکیشن بیشتر شود، قیمت آن نیز بیشتر افزایش پیدا می‌کند و می‌تواند تا چند صد میلیون هم بالا رود.

البته طبیعتاً نمی‌توان یک تعرفه یکسان برای طراحی اپلیکیشن پیدا کرد. اشخاص و شرکت‌های مختلف ممکن است تا ارقام متفاوتی درخواست کنند. ارقامی که در اینجا درج کردیم، به نوعی میانگین تعرفه‌های شرکت‌ها و طراحان مختلف بود. هدف بیشتر این بود که نشان دهیم درآمد حاصل از طراحی و برنامه نویسی اپلیکیشن، چقدر می‌تواند مناسب باشد.

 کسب درآمد از طریق اپ موبایل

پس از آن که نحوه طراحی اپلیکیشن موبایل را فرا گرفتید، می‌توانید از آن درآمدسازی کنید. طبعاً اولین راهی که به ذهن می‌رسد، این است که از شرکت‌ها و کسب‌وکارهای مختلف، پیشنهاد بگیرید و برایشان اپلیکیشن طراحی کنید. یا این که در یک تیم توسعه دهنده اپلیکیشن در یک شرکت خاص مشغول به کار شوید. این‌ها از روتین‌ترین کارهایی هستند که می‌توانید از طریقشان درآمدزایی کنید. اما اینجا می‌خواهیم چندین راه دیگر را به شما معرفی کنیم، که از طریق آن‌ها می‌توانید به صورت اختصاصی برای خود درآمدزایی کنید. پیش‌فرض ما در این جا این است که شما خودتان یک اپلیکیشن خوب و با کارایی بالا به صورت اختصاصی طراحی کرده‌اید یا حداقل ایده طراحی آن را دارید. در این صورت می‌توانید از طریق راه‌های زیر درآمدزایی کنید:

اپلیکیشن پولی: بسیاری از اپلیکیشن در بازار گوگل پلی یا اپ استور پولی هستند و شما برای استفاده از آن‌ها باید پول پرداخت کنید. می‌توانید اپلیکشن خود را به صورت پولی در این بازارها قرار دهید و از آن درآمد زایی کنید. البته نوع اپلیکیشن شما هم مهم است. معمولاً اپلیکیشن‌های بازی بیشتر در این حیطه موفق می‌شوند. در واقع کاربران بیشتر تمایل دارند تا برای اپلیکیشن‌های گیمینگ پول خرج کنند.

فروش اشتراک: می‌توانید اپلیکیشن خود را به نحوی طراحی کنید که کاربران با تهیه اشتراک بتوانند از آن استفاده کنند. مثلاً می‌توانید یک اپلیکیشن کتاب‌خوان طراحی کنید که کاربران به صورت رایگان به تعدادی از کتاب‌های موجود روی آن دسترسی دارند. اما برای دسترسی کامل به همه‌ی آرشیو کتاب‌ها، باید اشتراک اپلیکیشن شما را خریداری کنند.

پرداخت‌های داخل اپ: احتمالاً با اپلیکیشن‌هایی مواجه شده‌اید که برای باز کردن ویژگی‌های مختلف اپ یا حذف تبلیغات، از شما درخواست پول می‌کنند. به چنین کاری پرداخت داخل اپ یا In-app purchases گفته می‌شود که یکی از راه‌های درآمدزایی از طریق اپلیکیشن موبایل است.

 تبلیغات: می‌توانید برای اپلیکیشن خود تبلیغات بگیرید و برای کاربرانی که از آن اپلیکیشن استفاده می‌کنند، تبلیغات نمایش دهید. نحوه درآمدزایی از تبلیغات می‌تواند بر اساس تعداد کلیک کاربران بر روی تبلیغات یا تعداد بازدید آن‌ها باشد.

طراحی اپلیکیشن فروشگاهی: اگر دارای یک کسب‌وکار فروش محصولات یا خدمات باشید، می‌توانید برای آن کسب‌وکار یک اپلیکیشن فروشگاهی طراحی کنید و از طریق آن، محصولات یا خدمات خود را بفروشید.

 طراحی اپلیکیشن موبایل در وردپرس

استفاده روزافزون مردم از موبایل‌ها و تبلت‌ها، بسیاری را به این فکر می‌اندازد که برای وبسایت وردپرسی خود یک اپ نیز طراحی کنند. خوشبختانه تبدیل وبسایت وردپرسی به یک اپلیکیشن موبایل، از آن چه که فکر بکنید، ساده‌تر است. چرا که پلاگین‌ها یا همان افزونه‌های زیادی وجود دارند که این کار را به صورت خودکار برای شما انجام می‌دهند. در اینجا به معرفی تعدادی از بهترین افزونه‌های وردپرس در این زمینه می‌پردازیم:

۱. MobiLoud

MobiLoud

MobiLoud یک افزونه‌ی وردپرسی است که می‌تواند وبسایت شما را به یک اپ موبایل نیتیو اندروید یا iOS تبدیل کند. می‌توانید رابط کاربری اپلیکیشن را برای خود شخصی‌سازی کنید. همچنین این افزونه به خوبی قالب و پلاگین‌های شما را از جمله پلاگین‌های فروشگاهی را در اپ جا می‌دهد. این افزونه به صورت خاص برای تبدیل وبسایت‌های پربازدید وردپرسی به اپ طراحی شده است. همچنین امکانات فراوانی را برای منتشر کردن اپلیکیشن شما در گوگل پلی یا اپل استور فراهم می‌سازد. تنها نکته آن این است که رایگان نیست و برای استفاده از آن باید اشتراک ماهیانه پرداخت کنید.

۲. AndroApp

AndroApp

افزونه AndroApp نسبت افزونه‌ی MobiLoud بسیار ارزان‌تر است. این افزونه قادر است تا در کمتر از چند دقیقه یک اپلیکیشن اندرویدی برای سایتتان بسازد. کار کردن با آن بسیار ساده است، اما متاسفانه با پلاگین‌هایی مانند WooCommerce یا BuddyPress سازگاری ندارد.

۳. WPMobile.App

WPMobile.App

یک گزینه دیگر برای ساخت اپ برای سایت وردپرسی، افزونه‌ی WPMobile.App است. این افزونه به شما اجازه می‌دهد تا وبسایت خود را به یک اپلیکیشن iOS یا اندرویدی یا هر دو تبدیل کنید. استفاده از آن بسیار ساده است و تنظیمات و گزینه‌های مربوط به شخصی‌سازی آن در پیشخوان وردپرس قرار می‌گیرد و شما به راحتی می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. استفاده از این افزونه نسبت به مورد اولی که معرفی کردیم، بسیار ارزان‌تر است.

۴. AppPresser

AppPresser

AppPresser نیز یک افزونه با طراحی ساده است که با استفاده از آن به راحتی می‌توانید وبسایت خود را به یک اپلیکیشن موبایلی تبدیل کنید. با استفاده از این افزونه می‌توانید برای وبلاگ یا فروشگاه اختصاصی سایت خود نیز اپلیکیشن طراحی کنید. ظاهر اپلیکیشن را به مانند ظاهر وبسایت وردپرسی خود می‌توانید شخصی‌سازی کنید و رنگ‌ها و ویژگی‌های مختلف آن را خودتان انتخاب کنید.

دوره طراحی اپلیکیشن در دانشگاه تهران

در این مقاله آموزشی سعی کردیم تا شما را با طراحی اپلیکیشن و نحوه درآمدزایی از آن آشنا کنیم. طبعاً در یک مقاله نمی‌توان تمام جزئیات مربوط به آن را توضیح داد. برای یادگیری کامل و حرفه‌ای شدن در حیطه طراحی و توسعه اپلیکیشن، لازم است تا در دوره‌ها و کورس‌های مربوط به آن شرکت کنید و با تمام جزئیات آن آشنا شوید. سپس وقت زیادی برای تمرین بگذارید و سعی کنید در این زمینه پیشرفت کنید. تبدیل شدن به یک طراح اپلیکیشن حرفه‌ای هیچ گاه یک شبه انجام نمی‌شود. در واقع رسیدن به هر جایگاه خوبی یک شبه ممکن نیست. تبدیل شدن به یک برنامه نویس و طراح اپلیکیشن حرفه‌ای هم از این قاعده مستثنی نیست. بنابراین باید وقت زیادی برای آن بگذارید و نا امید نشوید.

منبع

https://fanavari.c

گفتگو در مورد طراحی اپلیکیشن