سفارش نرم افزار
سفارش نرم افزار
در این مقاله، سعی کردهایم به زبان ساده، در مورد ارزهای دیجیتال و کریپتوکارنسی صحبت کنیم و تفاوت این 2 اصطلاح را مشخص کنیم.
پیشنهاد میشود قبل از مطالعه این بخش، مقاله “63 اصطلاح مهم و کاربردی دنیای ارزهای دیجیتال و کریپتوکارنسی” را بخوانید.
[title name=”Digitalcurrencies” title=”ارزهای دیجیتال یا ارزهای مجازی” size=”2″ type=””]
ارز دیجیتال یا ارز مجازی، یک واحد پولی یا واسطه تبادل است که فقط به صورت دیجیتال یا الکترونیکی در دسترس است. ارزهای دیجیتالی ماهیت فیزیکی ندارند و دارای ساختار دیجیتالی هستند. با استفاده از این نوع ارزها، میتوان خیلی سریع، نقل و انتقالات بینالمللی را انجام داد و حد و مرزی در این زمینه وجود ندارد.
ارزهای دیجیتال ارزهای ناملموسی هستند که بر پایه اینترنت ایجاد شدهاند. در مقابل، ارزهای معمولی مانند اسکناس و سکهها، ملموس هستند و ماهیت فیزیکی دارند.
مانند سایر ارزهای فیات استاندارد (مانند دلار)، ارزهای دیجیتالی نیز میتوانند برای خرید کالا و همچنین پرداخت هزینه خدمات، مورد استفاده قرار گیرند؛ اگرچه در برخی از انجمنهای آنلاین مانند سایتهای بازی یا شبکههای اجتماعی نیز میتوانند مورد استفاده قرار گیرند. به ارز دیجیتال، ارز مجازی، پول الکترونیکی، ارز الکترونیکی یا پول نقد سایبری نیز گفته میشود.
ارز دیجیتال ممکن است توسط صادرکنندگان و توسعه دهندگان خصوصی کنترل و صادر شود و یا ممکن است تحت هیچ کنترلی نباشد (در ادامه ما از اصطلاح ارز دیجیتال استفاده میکنیم که معادل اصطلاح ارز مجازی است). بنابراین، ارزهای دیجیتال به 2 دسته ارز دیجیتال کنترل شده و کنترل نشده تقسیم میشوند.
بیشتر بدانید:
تکامل پول؛ جهان چگونه از مبادله کالا به کالا به رمزارزها رسید؟
[title name=”Cryptocurrency” title=”کریپتوکارنسی به چه معناست؟” size=”2″ type=””]
کریپتوکارنسی چیست
کریپتوکارنسی (Cryptocurrency) از دو واژه کریپتو به معنی رمزنگاری (crypto) و کارنسی به معنی ارز (currency) تشکیل شده است. رمزارز (ارز رمزپایه یا ارز رمزنگاری شده)، یک ارز دیجیتال یا ارز مجازی است که از علم رمزنگاری برای امنیت شبکه و معاملات استفاده میکند. به دلیل این ویژگی امنیتی، جعل این نوع ارزها دشوار و تقریباً غیرممکن است.
بسیاری از رمزارزها از سیستمهای غیرمتمرکز مبتنی بر فناوری بلاکچین استفاده میکنند؛ بلاکچین یک دفترچه ثبت سوابق است که بین تمام اعضای شبکه پخش شده است و همه اعضای شبکه به اطلاعات این دفترچه دسترسی دارند.
فراموش نکنید که:
رمزارز نوعی ارز دیجیتال است اما هر ارز دیجیتالی، رمزارز نیست.
کریپتوکارنسی به 2 دسته کوین و توکن تقسیم میشود:
کوینها بلاکچین اختصاصی دارند؛ مانند بیت کوین
توکنها بلاکچین اختصاصی ندارند و بر روی بلاکچین سایر کوینها کار میکنند؛ مانند تتر (USDT) بر پایهی اتریوم
بیشتر بدانید:
بیت کوین چیست و چگونه معامله میشود؟ + آموزش کامل
[title name=”Cryptocurrency2″ title=”تفاوت رمزارز و ارز دیجیتال” size=”3″ type=””]
واحد ارز دیجیتال یک مفهوم گسترده است که به نوبه خود شامل رمزارز هم میشود. در واقع، واحد ارز دیجیتال گروه بزرگی از هر گونه دارایی پولی است که به صورت دیجیتالی وجود دارد.
ارز دیجیتال میتواند کنترل شده یا کنترل نشده باشد. بانک مرکزی یک کشور میتواند یک شکل دیجیتالی از اسکناسهای ارزی خود را صادر و آن را کنترل کند. اما رمزارزی مانند بیت کوین، تحت کنترل هیچ دولت یا شخصی نیست و برای امنیت معاملات خود از علم رمزنگاری استفاده میکند.
به صورت کلی ارزهای دیجیتال به دو دسته ی ارزهای متمرکز و غیرمتمرکز تقسیم میشوند. ارزهایی مانند بیت کوین و اتریوم در دستهی رمزارزهای غیرمتمرکز قرار دارد. رمزارزهای غیرمتمرکز از طریق شبکههای اختصاصی در اختیار عموم مردم قرار میگیرد. معروفترین نوع شبکه رمزارزها، شبکه بلاکچین است.
[title name=”Cryptocurrency1″ title=”تفاوت رمزارز و پول معمولی” size=”3″ type=””]
تفاوتهای زیادی بین رمزارز و پول معمولی وجود دارد که در ادامه، برخی از این تفاوتها را با هم بررسی میکنیم:
ماهیت وجودی: رمزارز ماهیت فیزیکی ندارد و یک رشته کد است که بر روی شبکه بلاکچین ثبت میشود، اما پول معمولی مانند ریال، ماهیت فیزیکی دارد.
پشتوانه: در گذشته، پشتوانه پولهای کاغذی مانند دلار، طلای موجود در خزانه دولتها بود. اما امروزه دلار هم دیگر پشتوانهای ندارد و ارز فیات یا پول بی پشتوانه اعلام شده است. از این رو، میتوان گفت که کریپتوکارنسیها نیز مانند پولهای کاغذی، پشتوانهی مشخصی ندارند. پشتوانه کریپتوکارنسی، تقاضا، پذیرش و اعتماد مردم به شبکه است. برای مطالعه بیشتر در این زمینه، میتوانید به مقاله پشتوانه بیت کوین چیست مراجعه کنید.
واسطه: استفاده از رمزارز نیاز به واسطه ندارد و شبکه بر اساس سیستم همتا به همتا (P2P) کار میکند. در این سیستم هر شخصی بدون واسطه، میتواند ارزهای خود را به شخص دیگری ارسال کند. اما جهت استفاده از پولهای کاغذی، کاربران به واسطههایی مانند بانک نیاز دارند.
برگشتناپذیری: اگر در هنگام نقل و انتقال رمزارز مشکلی رخ دهد و رمزارز به آدرس اشتباهی فرستاده شود، امکان برگشت ارز وجود ندارد (تراکنش رمزارزها برگشتناپذیر است). اما برای پولهای کاغذی با پیگیریهای لازم، امکان برگشت پول وجود دارد.
[title name=”Cryptocurrency3″ title=”تاریخچه کریپتوکارنسی” size=”3″ type=””]
از علم رمزنگاری برای اولین بار در جنگ جهانی دوم جهت انتقال پیام و فرمانهای نظامی استفاده شده است. یک دانشمند آمریکایی بنام David Chaum برای نخستین بار در تحقیقات خود، از واژه ارزهای دیجیتال استفاده کرد.
بیت کوین اولین ارز دیجیتال غیر متمرکز (از نوع رمزنگاری شده) است که ایجاد شد و هم اکنون بیش از 40 درصد حجم بازار رمزارزها را به خود اختصاص داده است.
تاریخچه ارز دیجیتال
[title name=”Cryptocurrency4″ title=”7 ویژگی و مزیت مهم کریپتوکارنسی” size=”3″ type=””]
ویژگی های کریپتوکارنسی
کریپتوکارنسیها دارای ویژگیهای منحصر به فردی هستند که باعث جهانی شدن و محبوبیت روز افزون آنها شده است:
1. دیجیتالی بودن
تمام کریپتوکارنسیها ماهیت فیزیکی ندارند و آنها فقط کدهای صفر و یکی هستند که در شبکه ثبت میشوند. در واقع، کریپتوکارنسی وجود واقعی ندارد و تنها در کامپیوترها در دسترس است.
2. غیرمتمرکز بودن
یکی از ویژگیهای مهم کریپتوکارنسی ها، تمرکززدایی است. هیچ موسسه واحدی رمزارزی مانند بیت کوین را کنترل نمیکند و امکان تصرف و مالکیت یک دولت خاص در این کریپتوکارنسی وجود ندارد.
3. مبادله شخص با شخص
همانطور که گفتیم، کریپتوکارنسی از سیستم همتا به همتا برای انجام معاملات استفاده میکند. در این سیستم افراد بدون هیچ واسطهای میتوانند به خرید و فروش ارزهای دیجیتال بپردازند.
4. حفظ هویت و ناشناس بودن
هنگام استفاده از رمزارز نیازی به شناسایی هویت کاربران نیست و هر کاربر با آدرس کیف پول دیجیتالی خود شناسایی میشود. شما مقداری از هر نوع رمزارز را به فرد دیگری که آدرس کیف پول او را دارید، ارسال میکنید و گیرنده آن را دریافت میکند. تمام شبکه این فرآیند را بررسی میکند که همه چیز درست و اصولی باشد و هر رمزارز فقط یکبار خرج شود. تنها چیزی که دیگران در هنگام نقل و انتقال رمز ارز از شما میدانند، آدرس کیف پول شما است.
5. کاهش هزینه ها و افزایش سرعت تراکنشها
از آنجایی که پرداختها مستقیماً بین کاربران صورت میگیرد، رمزارزها میتوانند با حذف واسطهها، مراحل پردازش و هزینههای مربوط به زیرساختها را بر خلاف روشهای پرداخت سنتی، از بین ببرند. همچنین، به دلیل اینکه امکان مشاهده تمام تراکنشها در این شبکه وجود دارد، این سیستم میتواند به گردش مالی سادهتر و شفاف کمک کند.
6. کنترل تورم و تولید بی رویه
رمزارزها به صورت بی رویه تولید نمیشوند و دولت یا سازمانی وجود ندارد که هر وقت خواست، بتواند رمزارزی را روانه بازار کند. رمزارزی مانند بیت کوین، تعداد محدودی دارد (21 میلیون) و به مرور زمان، تولید آن پیچیدهتر میشود. بنابراین، هیچ دولتی امکان کنترل حجم زیادی از بیت کوینها و تولید یکجای رمزارزها را ندارد.
7. فراگیر بودن و تسهیل در جهانی شدن کسب و کارها
رمزارز یک پدیده جهانی است که هیچ کس قادر به کنترل آن نیست و هیچ دولتی نمیتواند آن را تحریم کند. بدون نیاز به واسطه و به راحتی، میتوان این نوع ارزها را از ایران به هر کسی و در هر کجای دنیا انتقال داد.
[title name=”Cryptocurrency12″ title=”رمزارزها چگونه تولید میشوند؟” size=”3″ type=””]
استخراج کریپتوکارنسی
مبنای وجودی رمزارز، ریاضیات و علوم کامپیوتر است که برای امنیت اطلاعات و انتقال پول مورد استفاده قرار گرفته است. در واقع، رمزارزها یک رشته کد هستند که بر روی یک دفتر عمومی مشترک ثبت میشوند. به این دفتر ثبت عمومی، بلاکچین گفته میشود که سوابق کل تراکنشها را از روز اول ثبت میکند و به صورت مداوم به روزرسانی میشود. به کسانی (یا دستگاهی) که به تولید رمزارز مشغولاند، ماینر (miner) و به این فرآیند، ماینینگ یا استخراج (mining) گفته میشود.
هر بار که ماینرها معادلات پیچیده ریاضی را حل میکنند، یک بلاک به بلاکچین در شبکه اضافه میشود. استخراج رمزارزها یک فرآیند دشوار است که به دستگاههایی با قدرت محاسباتی بسیار بالا نیاز دارد.
یک رمزارز مانند بیت کوین از شبکهای از peer (همتا) تشکیل شده است ( شبکه همتا به همتا) و هیچ واسطهای (مانند بانکها) در این شبکه وجود ندارد. هر peer، گذشته و سابقه همهی معاملات ثبت شده در خود نگه میدارد؛ بنابراین تراز هر حسابی هم در آن موجود است.
هر معامله مانند فایلی است که شامل اطلاعات زیر میشود:
علی X عدد بیت کوین به محمد داده است و توسط کلید خصوصی (private key) علی هم امضا شده است.
بعد از امضا، معامله در شبکه منتشر میشود و به این شکل، بیت کوین از شخصی به شخص دیگری فرستاده میشود. این همان تکنولوژی پایهای P2P است. معامله خیلی فوری و سریع در تمام شبکه شناسایی میشود، اما تأیید پس از مدت زمان خاصی صورت میگیرد.
تایید معاملات رمزارزها توسط ماینرها
تأیید معامله یک مفهوم با اهمیت در رمزارزها است؛ به طوری که میتوانیم بگوییم اهمیت رمزارزها به خاطر تأییدی است که اتفاق میافتد. تا زمانی که یک معامله تأیید نشود، نمیتوان تشخیص داد که واقعی است یا جعلی. زمانی که یک معامله تائید شود، غیر قابل تغییر خواهد بود؛ مانند این است که روی سنگ حک شده باشد و دیگر جعل و لغو آن میسر نیست.
نکته: بعد از تأیید، معامله به قسمتی از یک ثبت غیر قابل تغییر در تاریخ معاملات تبدیل میشود. وظیفهی تأیید معاملات بر عهدهی ماینرها است؛ در واقع، این کار به عنوان شغل آنها محسوب میشود.
فرآیند کاری ماینرها به صورت زیر است:
دریافت معاملات
تأیید و مهر و موم کردن معاملات
پخش معاملات در شبکه
از آنجایی که این کار برای ماینرها شغل محسوب میشود، بنابراین برای این کار باید دستمزدی هم به آنها پرداخت شود. دستمزد ماینرها در ازای کاری که انجام میدهند، رمزارزی مانند بیت کوین است (پاداش استخراج).
[title name=”Cryptocurrency14″ title=”رمزارزها کجا ذخیره میشوند؟” size=”3″ type=””]
ذخیره کریپتوکارنسی در کیف پول دیجیتالی
رمزارز در یک کیف پول دیجیتالی نگهداری میشود و میتواند برای پرداخت کالاها و خدمات واقعی از هر شخصی که مایل به قبول آنها به عنوان پرداخت است، استفاده شود. پرداخت ارزهای دیجیتال به صورت آنلاین انجام میشود و برخی از کسب و کارها میتوانند با استفاده از دستگاههای تلفن همراه، پرداختهای موجود در فروشگاه را بپذیرند.
ذخیرهسازی در کیف پول ارز دیجیتال میتواند به 2 صورت ذخیرهسازی سرد و ذخیرهسازی گرم انجام شود که در مورد اول ذخیرهسازی به صورت آفلاین و در مورد دوم ذخیرهسازی به صورت آنلاین انجام میشود.
فهرست مطالب
آیا در بازار کریپتوکارنسی سرمایهگذاری کنیم؟
با توجه به دلایل زیر، میتوان به رمزارزها به عنوان یک فرصت سرمایهگذاری نگاه کرد:
نوسانات بالای بازار، فرصتی برای سودآوری کلان (همچنین عکس آن نیز صادق است)
کارمزدهای بسیار پایین خرید و فروش رمزارز
ورود آسان و راحت به بازار کریپتوکارنسی
امکان خرید و فروش به میزان سرمایه دلخواه (مثلاً خرید بیت کوین با 100 هزار تومان در والکس)
گستردگی مقدار و نوع رمزارزها
رابرت کیوساکی
هنگام سرمایهگذاری در بازار کریپتوکارنسی، حواستان را جمع کنید!
همراه با توسعه فناوری بلاکچین و ارزهای دیجیتال، افرادی سودجو و کلاهبردار در این حوزه شروع به فعالیت کردهاند و سوء استفادههایی نیز در این حرفه صورت گرفته است. امنیت رمزارز یکی از مهمترین مسائلی است که باید مورد توجه سرمایهگذاران در این حوزه قرار گیرد. پیشنهاد میشود هنگام سرمایهگذاری در این بازارها، 3 مورد زیر را در نظر داشته باشید:
1. انتخاب صرافی مطمئن برای خرید و فروش رمزارز
برخی از صرافیهای خرید و فروش ارز دیجیتال امن نیستند و ممکن است کلاهبردار باشند. بنابراین، اگر صرافی از کار بیفتد یا هک شود، هیچگونه پیگیری قانونی نمیتوانید انجام دهید. در بازار کریپتوکارنسی، سرمایهگذارانی هستند که به دلیل بی احتیاطی و عدم توجه به اصول خرید و فروش رمزارزها، مقدار قابل توجهی از پول خود را از دست دادهاند.
قبل از انجام هر گونه سرمایهگذاری در این بازار، حتماً از امن بودن و قابل اعتماد بودن پلتفرم و صرافی موردنظر اطمینان حاصل کنید. حتی الامکان از سرمایهگذاری در سایتها و صرافیهای خارجی به دلیل احتمال تحریم و مسدود شدن حسابتان خودداری کنید. بهتر است برای سرمایهگذاری در این بازار، از صرافی ارز دیجیتال ایرانی استفاده کنید.
ما در مقاله “معیارهای انتخاب بهترین صرافی ارز دیجیتال“، 15 معیار مهم در انتخاب صرافی را به شما معرفی کردهایم.
2. انتخاب کیف پول مناسب برای ذخیره رمزارز
تمام مزایا و معایب انواع کیف پولهای دیجیتالی را بررسی کنید و یک کیف پول امن و مطمئن انتخاب کنید.
مانند چشمهایتان از کیف پول، کلید خصوصی و کلمات بازیابی مراقبت کرده و از کیف پولهای امن استفاده کنید. کیف پول دیجیتالی شما دارای کلید عمومی (مانند شماره حساب بانکی) و یک کلید خصوصی (مانند رمزعبور یا پین) است. فراموش نکنید که شما تا زمانی صاحب رمزارز خودتان هستید که صاحب کلید خصوصیتان باشید.
در صورت فراموش کردن کلید خصوصی یا اشتراکگذاری آن با دیگران، باید برای همیشه با رمزارز خود خداحافظی کنید.
3. نوسانات بالای بازار کریپتوکارنسی
ارزش رمزارزها، مبتنی بر محبوبیت در یک زمان معین است که تحت تأثیر عواملی مختلفی قرار میگیرد. از جمله این عوامل، میتوان به افرادی که از رمزارز استفاده میکنند، سهولت تجارت و استفاده از آن و درک ارزشهای فناوری بلاکچین و بازار کریپتوکارنسی اشاره کرد.
نوسانات بالای بازار کریپتوکارنسی هم یک فرصت خوب برای سودآوریهای کلان محسوب میشود و هم یک تهدید برای شکست در این بازار. برای مثال، یکی از راههای سودآوری در این بازار این است که شما در زمان پایین بودن قیمتها به خرید بیت کوین بپردازید. در مقابل، زمانی که قیمت بیت کوین بالا است، بیت کوینهای خود را بفروشید.
توصیه میشود جهت سرمایهگذاری اصولی در بازار کریپتوکارنسی، با مشاوران این حوزه مشورت کنید و در حد توان خود سرمایهگذاری کنید. سرمایهگذاری شما باید به گونهای باشد که در صورت نزول مقطعی ارزش و قیمت کریپتوکارنسیها، تمام سرمایه زندگی شما با تهدید مواجه نشود.
قیمت کریپتوکارنسی
قیمت کریپتو
قیمت کریپتوکارنسیها همواره با نوسانات زیادی همراه بوده است. به همین دلیل در طولانی مدت قیمت ثابتی ندارند و پیشبینی قیمت آنها نیازمند آگاهی از عوامل تعیین کننده قیمت یک ارز دیجیتال است. هر چند فاکتورهای زیادی وجود دارند که میتوانند در نتیجه سرمایهگذاری روی ارزهای دیجیتال تاثیر بگذارند اما مهمترین آنها عبارتند از:
۱. قوانین و مقررات حاکم در کشورها
کریپتوکارنسی یک پدیده جدید سرمایهگذاری به شمار میرود و دولتها هنوز قوانین و زیرساختهای ثابتی برای چگونگی بکارگیری کریپتوکارنسی ندارند. به همین دلیل است قوانین و اخباری که درباره کریپتوها وضع میشود، روی قیمت آنها به طرز چشمگیری تاثیرگذار است. برای مثال زمانی که وب سایتهای فعال در حوزه ارزهای دیجیتال در چین توسط دولت مسدود شد روی قیمت کریپتو و نوسان آن اثر بسیار زیادی داشت.
۲. عرضه و تقاضا
یکی دیگر از فاکتورهای موثر در قیمت کریپتوکارنسیها، عرضه و تقاضا است. هر چقدر تقاضا برای یک کریپتوکارنسی زیاد باشد، به همان اندازه قیمت آن نیز افزایش پیدا خواهد کرد. این افزایش قیمت زمانی بیشتر خواهد شد که میزان عرضه نیز محدود باشد. بیت کوین یک مثال بسیار خوب برای این مورد است. به دلیل تقاضای بالا و کمبود عرضه، قیمت بیت کوین افزایش بسیار زیادی داشته است.
۳. کاربردپذیری
ارزهای دیجیتال میتوانند برای کاربردهای مختلفی طراحی شوند. هر چقدر یک ارز دیجیتال کاربرد بیشتری داشته باشد تقاضا برای آن نیز افزایش پیدا خواهد کرد. به عنوان مثال اتریوم یکی از ارزهای محبوب در بین کاربران است که از کاربردپذیری بالایی برخوردار است و به همین دلیل استقبال از آن بسیار زیاد است. اتریوم یک پلتفرم متن باز است که برای راهاندازی برنامههای غیرمتمرکز طراحی شده است.
۴. هیجان در بازار
هیجان جزئی از ماهیت بازار سرمایه است. بازار کریپتوکارنسی نیز از این قاعده مستثنی نیست. اخبار مثبت و منفی که در سراسر جهان در ارتباط با کریپتوکارنسیها پخش میشود از دیگر عوامل تعیین کننده افزایش یا کاهش قیمت به شمار میروند.
هر چند هیجان در بازار لازم است اما افراط و تفریط در آن خوب نیست. هیجانات بلند مدت میتواند ضررهای سهمگینی را با خود به همراه داشته باشد. به همین دلیل سرمایه گذاران نباید بر اساس اخبار آنی تصمیم به خرید و فروش بگیرند و باید سعی کنند دیدگاه منطقی خود را حفظ کنند.
۵. دشواری استخراج (ماینینگ)
یکی دیگر از فاکتورهای بسیار مهم در تعیین قیمت رمزارزهای قابل استخراج، میزان سختی استخراج آن است. در شبکه ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین کاربران زمانی که برای یکدیگر ارز دیجیتال انتقال میدهند، اطلاعات مربوط به تراکنشها در بلاکها ذخیره میشود. از آن جایی که هیچ نهاد مرکزی برای تایید تراکنشها وجود ندارد، تایید تراکنشها و آرایش بلاکهای زنجیره بر عهده ماینرها یا همان استخراجکنندگان ارزهای دیجیتال است. ماینرها در برابر این کار علاوه بر کارمزد تراکنشها، واحدهای جدید تولید شده را نیز به عنوان پاداش دریافت میکنند. این فرآیند استخراج نام دارد.
در این دسته از ارزهای دیجیتال، سختی استخراج یکی از فاکتورهای مهم در افزایش یا کاهش قیمت است. اگر سختی استخراج یک ارز دیجیتال زیاد نباشد، عرضه آن زیاد خواهد بود که باعث کاهش قیمت آن خواهد شد.
صرافیهای کریپتوکارنسی
صرافی کریپتوکارنسی
برای نقد کردن ارزهای دیجیتال و تبدیل کردن آنها به واحد پولی رایج در هر کشور باید از صرافیهای کریپتوکارنسی کمک گرفت. در سالهای اخیر صرافیهای زیادی در ایران و سایر کشورها تاسیس و راهاندازی شده است. اما نباید از توجه به این نکته غافل شد که خرید و فروش رمزارزها و تبدیل آنها به یکدیگر به امنیت بالایی احتیاج دارد. به همین دلیل انتخاب صرافی امن و معتبر از اهمیت بالایی برخوردار است.
صرافی بایننس (BINANCE)
بایننس یکی از محبوبترین و بزرگترین صرافیهای ارز دیجیتال در دنیا است که در سال ۲۰۱۷ افتتاح شد. بنیانگذار این صرافی چانگ پنگ ژائو (Changpeng Zhao) ملقب به CZ است. این صرافی در ابتدا تنها یک صرافی بسیار ساده بود که با هدف خرید و فروش برخی از رمزارزها راهاندازی شد. اما بعد از گذشت مدت زمان بسیار کوتاهی بایننس به یکی از صرافیهای معتبر تبدیل شد. از مهمترین ویژگیهای صرافی بایننس میتوان به امنیت بالا، هزینه کارمزد بسیار پایین و همچنین سرعت تراکنش بسیار بالا اشاره کرد.
اما کاربران ایرانی باید به این نکته توجه داشته باشند که به دلیل تحریمهای بینالمللی، کاربران ایرانی نمیتوانند از خدمات صرافی بایننس استفاده کنند. هر چند برخی از کاربران با استفاده از روشهای مختلف در این صرافی خرید و فروش رمزارزهای خود را انجام میدهند اما امکان بلوکه شدن دارایی کاربران ایرانی بسیار زیاد است. حتی به این موضوع در قسمت قوانین و مقررات سایت صرافی بایننس اشاره شده است.
با توجه به محدودیت فعالیت کاربران ایرانی در صرافیهای خارجی متاسفانه برخی از افراد سودجو نیز از طریق راه اندازی وب سایتهای جعلی اقدام به کلاهبرداری از کاربران ایرانی میکنند. بنابراین باید در انتخاب صرافی کریپتوکارنسی دقت بیشتری کرد. کاربران ایرانی میتوانند از خدمات صرافی والکس برای خرید و فروش بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال استفاده کنند.
پاسخ به سوالات متداول
سوالات رایج فناوری بلاکچین
در این قسمت به پنج سوال متداول در ارتباط با کریپتوکارنسیها پاسخ میدهیم:
۱. آیا برای ورود به بازار کریپتوکارنسی نیاز به دانش خاصی است؟
برخی افراد فکر میکنند بدون داشتن اطلاعات لازم میتوانند وارد این بازار شوند. در حالی که کسب سود در این بازار بدون آشنایی با انواع رمزارزها و تحلیلهای تکنیکال و فاندامنتال غیر ممکن است. متاسفانه افراد زیادی با تصور به دست آوردن سودهای نجومی بدون تحقیق لازم اقدام به خرید و فروش ارزهای دیجیتال به صورت هیجانی میکنند که نتیجه چیزی جز از دست دادن سرمایه نیست.
۲. آیا ارز دیجیتال همان کرپیتوکارنسی است؟
خیر؛ ارز دیجیتال (ارز مجازی) مفهوم گستردهتری دارد و شامل هر گونه ارزی میشود که به صورت دیجیتالی در دسترس است. کریپتوکارنسی (رمزارز، ارز رمزپایه یا ارز رمزنگاری شده) نوعی ارز دیجیتال است که جهت امنیت شبکه و معاملات خود، از علم رمزنگاری استفاده میکند.
۳. آینده پیش روی کریپتوکارنسی چگونه است؟
با افزایش اطلاعات مردم از رمزارزها و ویژگیهای آنها تقاضا برای ورود به حوزه کریپتوکارنسی روز به روز بیشتر میشود. به همین خاطر آینده کریپتوکارنسی در حالت کلی روشن به نظر میرسد. اما نباید فراموش کرد کریپتوکارنسیهای متفاوتی وجود دارند که آینده هر کدام از آنها وابسته به نوع عملکرد آنها است.
۴. در بازار کریپتوکارنسی چقدر سرمایه برای شروع لازم است؟
اگر به تازگی وارد این حوزه شدهاید، به شما پیشنهاد میکنیم از وارد کردن سرمایه زیاد خودداری کنید. زیرا هرگونه اشتباه میتواند باعث از دست رفتن کل سرمایه شما شود. از طرف دیگر، به هیچ عنوان تمام سرمایه خود را به کریپتوکارنسی اختصاص ندهید و به اصطلاح تخم مرغهای خود را در سبدهای مختلف بگذارید. شاید جالب باشد که بدانید تنها با 100 هزار تومن میتوانید هم اکنون در والکس رمزارز بخرید و وارد دنیای کریپتوکارنسی شوید.
۵. کدام کریپتوکارنسی آینده بهتری دارد؟
در سالهای اخیر تعداد کریپتوکارنسیهایی که به بازار عرضه شده است، بسیار زیاد است. به همین دلیل اغلب افراد برای انتخاب کریپتوکارنسی مناسب دچار سردرگمی میشوند. برای پاسخ به این سوال ابتدا باید، مشخص کنید میخواهید سرمایهگذاری کوتاه مدت داشته باشید یا بلند مدت؟
زیرا برخی از ارزها تنها در بلند مدت مناسب هستند و برای سرمایهگذاری کوتاه مدت گزینه خوبی نیستند. از طرف دیگر باید رمزارزهای موردنظر خود را به دقت تحلیل کنید تا بتوانید در مورد آینده آنها تصمیم بگیرید. اما آن چه که واضح است آینده ارزهایی مانند بیت کوین و اتریوم بسیار روشن است و احتمال اینکه افت ارزش قابل توجه داشته باشند، کمتر است.
جمعبندی مطالب
نکات زیر را در مورد ارزهای دیجیتال و کریپتوکارنسی، به خاطر داشته باشید:
ارز دیجیتال همان پولی است که در بستر اینترنت وجود دارد.
تمام ارزهای رمزگذاری شده نوعی ارز دیجیتال هستند، اما همه ارزهای دیجیتالی، ارز رمزگذاری شده نیستند.
در همه ارزهای دیجیتال نمیتوان تمام تراکنشها را مشاهده کرد اما در رمزارزها تمام تراکنشها در یک دفتر مرکزی قابل مشاهده هستند.
اکثر کشورها برای ارز دیجیتال چارچوب قانونی دارند اما تاکنون قانون مشخصی در مورد رمزارز در دنیا وجود ندارد.
ارز دیجیتال متمرکز مانند وب مانی و پی پال
ارز دیجیتال غیر متمرکز مانند بیت کوین و اتریوم
منبع
https://wallex.ir/